Let's Make Comedy

Let's Make Comedy

Vanuit de Vereniging Gelderse Podia wordt met Let’s Make Comedy gestart: Nieuw talent krijgt de kans om dicht bij huis een open podium bij één van de deelnemende Gelderse podia vlieguren te maken door deel te nemen aan het Let’s Make Comedy festival. 

Professionele, ervaren comedians zullen als Master of Ceremony (MC) alle avonden van het Let’s Make Comedy festival presenteren. Hiermee wordt de kwaliteit van de avonden gegarandeerd. De jury is samengesteld uit vak-experts op het gebied van theater en comedy. 

Na verschillende voorrondes, kwartfinales en twee uitverkochte halve finales in De Lindenberg te Nijmegen en in het Posttheater te Arnhem was op zaterdag 26 september 2020 de grote zinderende finale in het Posttheater. Master of Ceremony Howard Komproe onthaalde het publiek warm, Rami Nima beet de spits af en daarna volgde de andere finalisten José Schuringa, Tim Kroezen en Kim van den Heuvel. Na maandenlange spanning mag Kim van den Heuvel zich de winnaar van de eerste editie van Let’s Make Comedy noemen.

Het was een zware taak voor de jury; Wilko Terwijn, Gijsbert Hulsker en Joeri Tijdink. Juryvoorzitter Silvester Zwaneveld kende hem een bijzonder en lekkere gekte toe die heel erg aanstekelijk werkt. De energie spat er direct vanaf.

Het volgende Let’s Make Comedy festival vindt plaats in 2022. De finalisten zijn aansluitend te zien in de Finalistentour op de deelnemende Gelderse Podia. 

 

Zie voor meer informatie: www.letsmakecomedy.nl

Het inhoudelijke verslag lees je hier

Kaart podia

Betrokken podia

Posttheater
Theaterkerk TOP Bemmel
De Lindenberg
't Mozaïek
Cultura Ede
Het Musiater